Hoppa till sidans innehåll

Förbundsinfo mars 2018

12 MAR 2018 17:07
GS Sven Lindeberg har varit på två dagars möte angående Idrottslyftet 2017 och framåt. Se rapport nedan.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 17:09

Vårt förbund fick 2017 836 000 kr och 848 000 kr för 2018. Vårt förbund har valt att lägga 50 % till föreningarna och 50 % använder förbundet. Jämfört med många andra förbund lägger vi en större del på föreningarna.

Förbundet har gjort en plan för hur dessa pengar skall användas, en plan som måste godkännas varje år av RF. Kraven och uppföljningen blir mer och mer omfattande för varje år.

Vi har nu gjort en sammanfattning av hur vi använt dessa pengar 2017 och tyvärr går inte allting hand i hand med den godkända planen. Detta gör att vi under 2018 måste vara ännu mer tydliga och exakta i allt vi gör om vi vill fortsätta att få så här mycket pengar varje år.

Styrelsen kommer att träffas i april och då titta på hur vi får detta att mer än idag synkas med de krav som finns. Det som är tydligast och där vi har största uppgiften att hitta en lösning är inom följande områden;

Parasport

Tidigare har handikappade idrottat i ett eget förbund, nu gäller att handikappade skall finnas i respektive idrottförbund och deras gamla förbund skall "bara" bistå med kompetens. Jag vet inte hur många handikappade vi har hos oss men det behöver säkerligen bli fler och vi behöver redovisa vad och hur vi gör för att detta skall uppnås.

Jämställdhet

Här finns också ett område som ligger långt efter på. Detta gäller både i våra styrelser och bland aktiva. Precis som ovan behöver vi en plan för hur vi arbetar med detta.

Inkludering

Hur många medlemmar har vi med icke svensk bakgrund? Är våra föreningar aktiva för att nå nya målgrupper, är vi välkomnade om någon söker upp oss?

Detta är tre av flera punkter som vi behöver arbeta med både på förbunds- och föreningsnivå. När våra planer är satta så behöver vi också lägga mer energi på att följa upp, utvärdera gentemot de mål som vi sätter i vår plan.

Som sagt var kommer styrelsen titta mer på detta under våren men är det någon där ute som känner att ni vill bidra i detta viktiga arbete så tveka inte utan hör av er. Här finns massor av pengar att söka men det är viktigt att det görs på rätt sätt och i rätt riktning. Personligen tror jag att vi skall arbeta med dessa punkter mycket mer på den del av året då vi inte har is och vara klara med hur vi vill göra innan säsongen börjar.

Mvh/Sven

Skribent: Oscar Wersäll
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705826767
E-post: This is a mailto link

Se all info