Hoppa till sidans innehåll

Förbundsinfo januari 2018

17 JAN 2018 12:31
Förbundsstyrelsen träffades för en heldag i söndags och pratade framtid mm. Här kommer några axplock av det som kom upp på mötet och det som gäller flera av er.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 16:57

LOK stöd, tänk på att; Sista ansökningsdag för hösten 2017: 25 februari 2018

Ansökan för hösten 2017 (dvs aktiviteter bedrivna 1 juli - 31 dec) skall vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 februari 2018 klockan 23:59.

För alla föreningar som har fått Idrottslyftsmedel så är det krav att detta görs.

Idrottslyftet 2018; I fredags godkände RF vår plan med IL medel för de närmaste åren, därmed har vi idag öppnat möjligheten att söka bidrag via IL i IdrottOline. Första ansökningsperioden tar slut den 12 februari och pengarna kommer att betalas ut ganska så snart efter detta. För alla föreningar som tänker ansöka om IL medel gäller att ni kontaktar GS Sven Lindeberg för att få ta del av förbundets IL-plan. ALLA ansökningar måste ligga i ritning med planen för att kunna godkännas.

KON IHÅG ATT ÅTERRAPPORTEN FÖR IL 2017 MÅSTE FINNAS I IOL DEN 15/2!!!

Kite; vi har inom kort en ny godkänd klass inom skridskosegling. När allt är klart kommer bestämmelser, kontaktpersoner mm läggas ut på vår hemsida.

Antal föreningar; RF har under 2017 kollat de 9 minsta förbunden vad det gäller hur många godkända föreningar som finns. Kravet är 25 föreningar som har årsmöte, organisationsnummer, årsmöte, resultat/ balansräkning och verksamhetsberättelse. Vi var en av tre som klarade oss, sex förbund hade mindre än 25 föreningar och får mycket mindre ekonomiskt stöd i framtiden. Vi klarade med minsta möjliga marginal så vi behöver verkligen bli fler föreningar som är anslutna till förbundet. Styrelsen beslöt att nya föreningar inom Kite/ vindsurfing kommer fram till den 30/4 få 10 000 kr i startbidrag om de ansluter sig till förbundet.

Försäkringar; det har varit lite otydligt om vad som gäller med de försäkringar som vi har. Sverker Björling har grävt i detta och kommer inom kort lägga ut en detaljerad information om vad som gäller, kolla in på vår hemsida!

Rekryteringsläger; Axel Steffner och Uppsala kommer kalla till ett rekryteringsläger den 10-11 mars. Känner ni någon som skulle vara sugen på att testa på våra olika idrotter så hör av er till Axel. Han kommer även behöva lite hjälp och material från de olika klasserna.

Årsmöte; vi har under flera år sett att deltagarantalet på vårt årsmöte minskar. Nu vill styrelsen ändra på det och kommer skapa en ”Isseglingens dag” där årsmöte är en liten del i programmet. Förhoppningen är att alla klassällskap har sina årsmöten samma dag och att vi kan bjuda in någon trevlig gäst under dagen.  Exakt hur dagen skall se ut återkommer vi till men har ni idéer eller förslag så hör av er till GS.

Årsavgiften; denna skall vara betald senast den 31 januari. Se https://www.issegling.se/forklubbar/

 

Skribent: Sven Lindeberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705826767
E-post: This is a mailto link

Se all info