Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet 2016

29 OKT 2016 21:24
Isseglarförbundets årsmöte började med en trevlig lunch vid Västeråsfjärden efter att några klasser hållit sina årsmöten. Avslutades med avtackning av vår förbundsordförande Mats Åkerblad för lång, trogen och framförallt omvälvande omorganisation.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2016 17:29

Mats Åkerblad lämnade över klubban till Magnus Nordström som varit med i styrelsen i några år och varit IT-ansvarig med skridskoseglarbakgrund och även byggt och provat isjakt.

Mats Åkerblad, förbundsordförande sedan 15 år vars främsta insats är att ha genomfört omorganisationen 2006 med resultatet att det idag finns klassällskap som är egna föreningar. Avskaffande av sektioner och distrikt. Införande av virtuellt kansli och klassällskap. Samtidigt var och är han fortfarande aktiv i XV-isjakt med bl a 2 EM silver.

I styrelsen har det tillkommit två nya ledamöter som vi hälsar välkomna.
- Till slut hittade vi även en tjej, Emely Hagen med många järn i elden i allt vad gäller segling. Är issurfare.
- Oscar Wersäll, mycket driftig i DN Swedens organisation, nationellt & internationellt och mycket aktiv utövare i DN klassen

En ny klubb hälsades välkommen, Grisslehamns Motor- och SegelSällskap

Nya styrelsen

Här är årsmötesprotokollet
Årsmötesprotokoll 2016

SM veckan 2017
Tord Kvartsén informerade om SM-veckan dit alla klasser kan visa upp sig och själva SMet troligen blir short-track-slalom. För att förstå hur stort det är jämfördes OS i Sotji med 15 grenar och SM-veckan har 21 grenar. Reportage i SVT kommer att visas om nu vädrets makter är på vår sida.

Utanför dagordningen...
Som "brukligt" brukade även diskussion om hur israpporteringen ska göras. Oftast frustration från äldre generationen. Nästan uteslutande sker all rapportering via digitaliserade kanaler som t ex Skridskonätet, Facebook-grupper m fl. Självklart är det givetis idag fysiska rapportörer som rekar is men kommunikationskanalerna är inte längre telefonsvarare, telefonlistor, e-postlistor etc. Uppmanades att använda de sociala medierna. De äldre behöver lära sig av de yngre ;-)
Det blev i alla fall en respons på detta en ny FB-grupp, Israpport Isseglare

Skribent: Magnus Nordström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705826767
E-post: This is a mailto link

Se all info