Hoppa till sidans innehåll

SISF 15 - 7

06 JUL 2015 15:01
Hej,

Äntligen sol och värme, sommaren har kommit till Sverige

För några veckor sen var det några isjaktseglare på plats nere i Båstad under JSM i segling, läs Simons rader nedan och titta på foto från utställningen.
  • Skapad: 06 JUL 2015 15:01

Hej,

 

Äntligen som och värme, sommaren har kommit till SverigeJ


För några veckor sen var det några isjaktseglare på plats nere i Båstad under JSM i segling, läs Simons rader nedan och titta på foto från utställningen.


Ett annorlunda sätt att se på en isjakt sandstrand, strålande sol, 20 grader varmt och människor i kortbyxor. Under kvällen då regatta middagen gick av stapeln så hamnade vi mitt i middagen med en ice-optimist och en massa broschyrer. Massor av människor kom och va nyfikna vad vi hade med oss. En rolig sak var att det inte bara var folk ifrån Sverige utan också Norge och Finland. Allt från ungdomar till pensionärer var intresserade och vi samlade in deras mejladresser så att vi nu ska kunna jobba vidare på att få inte dem i sporten. Vi hoppas på att kunna få så många av dem som skrev upp sig vill och kan vara med på en framtida "testhelg".

 

Nu är ambitionen att till vintern när vi vet vart det finns bra is och bra väder bjuda in massa seglare för att under en helg få testa på våra idrotter. Kan vi få in 10-20 nya utövare och kanske någon seglarklubb som ansluter sig till vårt förbund så vore det en succé. Styrelsen kommer senare i sommar sätta sig för att prata strategier där detta är en punkt på agendan, vi återkommer med mer information efter det.


Annars har där inte hänt så mycket med issegling den senaste månadenJ


Dock viktigt att ni nu går in och söker idrottslyftsmedel. Nästa ansökan skall vara inne den 31 augusti och vi har massor av pengar kvar att fördela ut till våra föreningar.


Trevlig sommar/Sven

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705826767
E-post: This is a mailto link

Se all info