Hoppa till sidans innehåll

SISF 15 - 5

04 MAJ 2015 14:32
Hej,

Första maj och dags för ett nytt månadsbrev. Jag gissar att säsongen är över för alla isseglare och tyvärr så har den varit mycket kort för vissa orter. Även om jag inte känner er så gissar jag att det är många av er som seglar även på sommaren och då får vi hoppas att det blir en varm och skön sommar i år.
  • Skapad: 04 MAJ 2015 14:32

Hej,

Första maj och dags för ett nytt månadsbrev. Jag gissar att säsongen är över för alla isseglare och tyvärr så har den varit mycket kort för vissa orter. Även om jag
inte känner er så gissar jag att det är många av er som seglar även på sommaren
och då får vi hoppas att det blir en varm och skön sommar i år.

 

Idrottslyftet 2015, eftersom jag nu är GS för två förbund är det kul att titta på hur
ansökningar ser ut och hur många ansökningar som kommer in. I vårt förbund har
vi 230 000 kr att fördela ut 2015 och den första ansökningsperioden som tog slut i går visade en ansökan på 40 000 kr. Inom Mångkampsförbundet har jag 284 000 kr att fördela och där har kommit in 14 ansökningar på totalt 255 500 kr. Eftersom vi kommer ha ytterligare  en ansökningsperiod fram till den 30/8 så var tanken att fördela ut ca 50 % nu. Det blir svårt i båda förbunden….Jag hoppas verkligen att det är fler föreningar som ansöker vid nästa tillfälle!! 2014 lämnade förbundet tillbaka pengar till RF eftersom där inte kom in tillräckligt antal ansökningar och för mig är det verkligen trist att se detta. Vi/ni borde kunna göra så mycket för dessa pengar och för idrottens utveckling. Den nya ansökningsperioden kommer öppnas inom 14 dagar och då hoppas jag att ni är på g med nya projekt inför hösten.

 

Jag träffade förra veckan ansvariga för SuperiorOCR i Stockholm. De kommer arrangera sin stora tävling 2015 sista helgen i juni på Lidingö. Se gärna mer info på deras hemsida; http://superiorocr.com/

Tanken är att SMKF skall samarbeta med den inför 2016 men redan under 2015 har vi fått några möjligheter som även kommer gälla er. Jag vill att ni sprider detta till alla i era föreningar som är intresserade av fysisk träning och utmaningar.
Vill man tävla så får man 20 % rabatt på anmälningsavgiften, där 10 % går till
den enskilda och 10 % till föreningen. Vill man vara funktionär under tävlingsdagen så får man 300 kr som ersättning plus att man får se mycket underhållande aktiviteter. De behöver ca 50 funktionärer från våra två förbund. Om ett intresse finns så behöver de även ca 20 funktionärer på söndagen, samma ersättning där, 300kr per person.

Alla funktionärer får mat och dricka samt gratis deltagande på kommande lopp.

Är det någon förening eller aktiva som är intresserade av detta så hör av er till
mig inom 14 dagar.

 

IdrottOnline och LOK, även om förbundet har haft en positiv utveckling så finns där mer att göra. Vi har ganska många föreningar som inte har kommit igång alls och eftersom det nu gäller ungdomar upp till 25 år så borde det finnas några fler än vad vi kan se i statistiken. Detta gäller även att lägga in sina medlemmar i IOL. Behöver ni hjälp med att komma igång så skicka ett mail till mig så kommer jag försöka fixa fram expert hjälp till er.

 

Riksidrottsmöte (RIM) i Helsingborg, detta går av stapeln sista helgen i maj. Det var nog många år sen det fanns så mycket på agendan som kan påverka idrottens framtid som det gör i år. Jag och Mats (ordförande) kommer vara förbundets representanter och försöka försvara de små förbundens framtid. Det kommer väljas en ny ordförande, antagligen kommer RF och SISU gå tillsamman och bli en organisation mm mm. Men det stora för oss är att utvecklingen de sista åren har varit att de större förbunden blir större och får mer och mer hjälp medan de mindre går i motsatt riktning. Tyvärr så finns där ganska många småförbund som brottas med stora utmaningar för att klara av sin verksamhet och där behöver alla små förbund stötta varandra och se till så att vi hörs. Jag kommer i nästa månadsbrev göra en sammanfattning av det som händer men är ni intresserade kan redan nu gå in på svenskidrott.se och se vad som är på gång.


Och när ni ändå är inne på nätet passa på att titta på vår egen hemsida och den
trevliga rapporten från skridskoseglarnas VM i USA som innebar mycket svenska
medaljerJ

 

Mvh/Sven 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705826767
E-post: This is a mailto link

Se all info