Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet – öppna dörrarna för fler och behåll fler längre


Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016 - 2019:

Syfte

Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål

Att samtliga SF (ex Svenska Isseglarförbundet), utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftet ska inte vara en egen verksamhet utan det är medel för att utveckla föreningsidrottens 7-25 års verksamhet i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen enligt idrottens strategiarbete.

Isseglingens föreningsdel av IdrottsLyftet syftar till att hjälpa SISF:s föreningar att skapa goda förutsättningar att bedriva seglingsverksamhet för barn och ungdomar i åldern 7-25 år

  • Medel ur IdrottsLyftet kan beviljas för att stödja verksamheter med målsättning att rekrytera och/eller bibehålla barn och ungdomar.

Förutsättningarna för att erhålla Isseglingens IdrottsLyft presenteras i följande fil:


Ansökan

Fr om 2017 skall ansökan av Idrottslyftsmedel göras via en speciell applikation inom IdrottOnline för din klubb under "Idrottsmedel".
Ansökan kan endast göras av klubbens ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig.

Läs mer om IdrottsLyftet på RF:s hemsida.

Uppdaterad: 30 APR 2018 16:18 Skribent: Sven Lindeberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705826767
E-post: This is a mailto link

Se all info