Hoppa till sidans innehåll

DN-isjakt


Är du lite intresserad eller t o m börja tävla ta kontakt med DN Sweden

www.dnsweden.se >

Vill du prova-på kolla detta forum.

https://www.facebook.com/groups/dnsweden/ >

Vill du köpa isjakt, utrustning

www.facebook.com/groups/290206354507208/ >

I Sverige finns det hundratals aktiva DN seglare. Både crusing- och racingseglare.  Det är världens största isjaktklass. Klassen är väl organiserad i Europa, Nordamerika och Ryssland.  Isjakten är säker och snabb att segla. Eftersom man är så nära isen blir det mycket fartkänsla. Attityden till säkerhet är traditionellt mycket bra.

Syftet med DN isjakten (när det skapades på slutet av 30 talet) var att den lätt skulle kunna transporteras. Det är mycket som har utvecklats under åren. Grundsyftet kommer alltid att finnas kvar, att behändigt kunna lägga upp isjakten på biltaket och enkelt kunna komma till en bra och säker isyta. DN riggas enkelt och snabbt.

DN seglar SM, EM och VM varje år. Både i junior och seniorklass. VM alternerar vartannat år mellan att gå i Europa och Nordamerika. Sverige ligger långt framme i resultatlistorna. 2004 fick vi vår första världsmästare i issegling, Thomas Karlsson. Vi har flera Europamästare och några svenskar är alltid med i topp 10 på mästerskapen.

I Sverige så är det Svenska DN isjaktsällskapet som organiserar rankingtävlingar, SM och elitverksamheten. ”DN Sweden” som det internationellt heter har också hand om alla regler som gäller för DN-isjakter. DN Sweden är också mycket aktiva i IDNIYRAInternational DN Ice Yacht Racing Association. Det tryggar för säker segling på lika villkor.

Representant i Svenska Isseglarförbundet för klassen: Oscar Wersäll

Uppdaterad: 23 NOV 2016 10:45
Skribent: Oscar Wersäll
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Isseglarförbundet
Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Besöksadress:
Sven Lindeberg, Segelstorpsvägen 197
269 92 Båstad

Kontakt:
Tel: +46 705826767
E-post: [saknas] Information

Se all info